2011. március havi archívum

Facebook nyeremény-kirakó

2011. március 31. csütörtök

megnyert_kirakoElső facebook nyereményünk Debrecen felé halad!

Mivel nincs doboza, ezért ide feltettünk egy nagy képet, hogy könnyítsük a kirakást.

Úgy tervezzük, hogy minden rajongószám-duplázásnál dobra verünk egy nyereményt: a legközelebbi tehát 50-nél, utána pedig 100-nál várható! Hogy mi lesz a nyeremény, az még előttünk is titok! :-)

Wasgij avagy kié lehet ez a vörös orr?

2011. március 29. kedd

Újra kaphatók a Wasgij kirakók!

Wasgij - lovas

A lengyel Trefl gyár termékei, innen a furcsa márkanév.  Rengeteg képük van, tájképek, mesefigurák, Barbie és van nekik Jack Sparrow-juk, ami ugye nem egy utolsó szempont.

És hát vannak a Wasgijok. Amik első ránézésre úgy néznek ki, mint egy rendkívül részletgazdag, rajzolt kirakó. Megy az autó az úton, vele szemben lovasszekér, jobbra egy rémül biciklis suhan el, a falu bikája kergeti a turistákat, a sírásó a temetőben ebédel, a Pöttyös bika fogadóból bámulnak kifelé az emberek, pillangók röpködnek, kacsamama vezeti a kiskacsákat, felhők szállnak az égen…. félóráig is el lehet nézegetni a képet, és még mindig nem néztél meg mindent. Álom egy ilyet kirakni, megfogsz egy darabot, és rögtön tudod, hová kell tenni. Aha. Persze. Ha nem lenne benne csavar. Merthogy a kirakón nem az van ám, ami. Hanem az, amit a szemben jövő ló lát!

(tovább…)

Holvoltholnemvolt blog

2011. március 22. kedd

Jó sok idő eltelt azóta, hogy írtam ebbe a blogba.

A kezdeti nagy lelkesedés után mindig volt valami más, valami fontosabb teendő. Aztán egyszer csak az tűnt fel, hogy nem elérhető a blog. Furcsa volt, nem is értettük, de felkerült a “majd-meg-kell-csinálni” listára.

Igenám, de a webáruház is elkezdett vacakolni. Időnként fogta magát, és leállt, úgy kellett újraindítani. Aztán egy ronda téli napon egyszercsak eltűnt az összes kép. 10 perc pánik után kiderült, hogy megvannak, csak épp valaki eldugta őket. Ekkor kaptunk csak igazán a fejünkhöz: hackerünk van! Az adatbázishoz, a vásárlók és a termékek adataihoz nem fért hozzá, de ő okozta az időnkénti leállásokat, és a blog leállását.

Olyan, mintha idegenek betörtek volna a házadba, és bár a zárt szobákban lévő zárt szekrényekből semmilyen értékeset nem tudtak elvinni, de azért feltörték a bejárati ajtót, és kirángatták az összes sapkát, kesztyűt, sálat az előszobaszekrényből. Rém kellemetlen érzés.

A fiúk persze rögtön összedugták a fejüket, és kiötlötték, hogyan lehet páncéllal kibélelni az ajtót. Ennek a munkálatai folytak az utóbbi hetekben, és folynak még részben ma is. Mindezt úgy, hogy reméljük, a látogatóink ebből csak nagyon keveset érzékeltek. A biztonsági munkálatok hamarosan befejeződnek, akkor pedig nekilátunk, hogy jóval átláthatóbbá tegyük az oldalt. Addig is kérjük és köszönjük mindenki türelmét, ha esetleg akadozna vagy lassú lenne az oldal!

Viszik a legómat!

2011. március 22. kedd

Emlékeztek a Kincskereső kisködmönből az inasos részre? Amikor a kisfiú elmegy boltosinasnak a mézeskalács- és könyvesboltba, és mindenki meg akarja venni a könyvet, amit olvas? Ő pedig mindenkit lekenyerez 1-1 mézeskaláccsal?

„ – Csontos Szigfridet szeretném megvenni – mondta furfangos mosollyal.
Erre már nem sok szót vesztegettem, hanem mindjárt kifizettem egy marék mézeskalács mogyoróval.
Nem ért az semmit, úgy jött a sok gyerek, mint a raj, s az mind Csontos Szigfridet akarta megvenni. Utoljára már nem is kérdezősködtek, csak mentek egyenesen a mézeskalácsos asztalhoz.
Beesteledett, mire oda értem, ahol Csontos Szigfrid is csak úgy elmegy Földvárra deszkát árulni, mint a csonttalan Szigfridek, s akkorra egy morzsa mézeskalács nem maradt a másik asztalon. Hanem ahány gyerek volt a városban, az mind ott nyüzsgött a boltunk előtt, mire a főnök úr visszatért a varjúvadászatról. Sietett szegény feje, mert már az utca végén hallotta a nagy újságot, hogy a Csorbóka boltjában ingyen mézeskalácsot kap, aki Csontos Szigfridet akar venni.”

(tovább…)