2011. szeptember havi archívum

Kiraktuk gyöngyből Sződliget címerét

2011. szeptember 20. kedd

Van nekünk ez az összerakhatós gyöngyrakó táblánk, ami azért jó, mert nem korlátoz a tábla mérete, akkora vasalhatós gyöngyképet csinálhatunk, amekkorát csak akarunk. Kaptunk hozzá egy programot, amivel képeket lehet gyöngyrakómintává konvertálni. Ráadásul Csilla barátnőnk szólt, hogy kimehetnénk a sződligeti falunapra. Ezt mind összeraktuk, és szerkesztettünk egy hatalmas, több mint 4000 gyöngyből álló Sződliget címert, és szeptember 17-én felállítottuk az asztalunkat a sétálóutcává alakult (egyik) főutcán.

(tovább…)

Boribon, Annipanni, Kippkopp és a Kerekítő Manó

2011. szeptember 19. hétfő

A Keller és Mayer  Bogyó és Babóca sorozat sikerén felbuzdulva idén Marék Veronika, Berg Judit és  Jakabosné Kovács Judit könyveihez készített társasjátékokat.

(tovább…)

Melyik a legjobb kalapácsos játék?

2011. szeptember 14. szerda

Vannak játékok, amik annyira népszerűek, hogy több gyártó is megjelenteti. Ilyen a parafás-formás-kalapálós játék, amit mi eddig 5 gyártótól láttunk. Jelen pillanatban 4 féle kapható nálunk, és visszatérő kérdés, hogy melyik a legjobb.

A játék lényege, hogy egy kalapáccsal egy táblára különféle formájú elemeket lehet szögekkel felkalapálni, így különböző képeket kialakítani. A játék minősége függ az anyagoktól, méretektől, a darabszámtól és a formák változatosságától.

1. Kipp-Kopp kalapács (Klopf játék)

Piatnik termék. Ránézésre a legbizalomgerjesztőbb, vastag kartondobozban, a polcról biztosan ezt venném le.
A minőség a fa kalapáccsal, nagyobb fejű fém szögekkel, jó minőségű, tartós fa elemekkel tovább folytatódik.
Ellenpont a falap: viszonylag kicsi, kevésbé tartósnak látszó, morzsálódós préselt fa tábla.

2. Kalapácsjáték (Motivo) 

Totum termék. Vékony kartonban van, amin ráadásul a Klopf-ban található morzsálódós préselt lemez díszeleg.
A meglepetés belül ér, ugyanis a tábla jó minőségű, tartós parafából van. Mérete 22×14 cm.
Fa kalapács, rézszögek, és vékonyabb műanyag elemek (piros, kék, zöld, sárga mértani formák, összesen 40 db) egészítik ki a készletet.

 

3. Kalapácskészlet fantázia formákkal

SES termék. A doboza vékony, a játékospolc legtetejére tehető csak.
A belseje azonban kárpótol a doboz vékonyságáért: nagyfejű szögek, 20×15 centis rugalmas, tartós parafa tábla, fa kalapács és fa formák tartoznak hozzá. A formák ráadásul nem a megszokott mértani formák, hanem háromszögek, oválisok, arcok, “bajuszok”, cseppek és szarvak, sőt, még egy virág is van közöttük.

4.  Kalapácskészlet mértani formákkal

SES termék, azonos a fantázia formákkal, csak abban különbözik, hogy a szokványos mértani elemek szerepelnek a formák között. Jár hozzá egy rajzos útmutató is, képötletekkel.

Mai napi jótanácsunk Duplo kislányoknak

2011. szeptember 14. szerda

Fényképezte és szerkesztette: Kisbalta
Szereplők: DUPLO kislány
  DUPLO kiskutyus
  Bruno

Playmobil újdonságok 2011 ősz

2011. szeptember 13. kedd

Az év második fele rengeteg csuda dolgot hozott a Playmobilok közé.Most nem a régi dolgokhoz kreáltak újdonságokat, sokkal inkább vadiúj, izgalmas, új témákat hoztak be.

(tovább…)

Ha szeptember, akkor….

2011. szeptember 8. csütörtök

… hű, de tudnám sorolni az otthoni dolgokat: tankönyvvásár, melyik legyen az  ovis váltócipő, honnan szerzek jazznadrágot, hol a tavalyi judokabát, hová tegyük a nyáron felgyűlt kincseket, hogy meglássuk az íróasztal lapját, igenis újra mindig házit kell írni… ismerős?

A webáruházban viszont ez az egyik legjobb időszak: ilyenkor tartják ugyanis a nagykereskedések az árubemutatókat  kiselőadásokkal, bemutatókkal, kipróbálási lehetőségekkel. Mi pedig szorgalmasan látogatjuk, ámuldozunk, örülünk az újdonságoknak, betervezzük, ki melyiket kapja meg karácsonyra és sajnos időnként szomorkodunk is, ha valamelyik kedvencünket megszüntetik vagy hátrányára változtatják.

Idén nagyszabású vállalkozásba fogtam: igyekszem az összes újdonságról azon frissiben blogbejegyzést írni, mielőtt még elfelejteném a részleteket. Közben pedig gőzerővel dolgozunk azon, hogy az újdonságokat veletek is megosszuk, és elérhetővé-vásárolhatóvá tehessük a weboldalon.

Tehát ha valaki kíváncsi, milyen új dolgok várhatóak, látogassa szorgalmasan a blogot!