2014. március havi archívum

Táncszőnyeg: a szórakoztató mozgásforma

2014. március 17. hétfő

TáncszőnyegTánc otthon a tévé vagy a monitor előtt? Mozognál, de nincs kedved kimozdulni? Szereted a pörgős, mai zenéket? Olyan testmozgást keresel, amely szórakoztat is? A táncszőnyeg gyerekek és felnőttek számára is ideális választás lehet. A termékpalettán az egyszerűtől a profi kivitelezésig mindenki megtalálhatja az igényeinek megfelelő szőnyeget.

 

A valódi táncszőnyeg fanatikusok szerint a táncos játékra igen könnyen rá lehet kapni. Számos országban, s már hazánkban is hivatalos sportággá vált, így rendeznek táncszőnyeg versenyeket, ahol az elhivatottak mérhetik össze a tudásukat.

 

Mi is a táncszőnyeg? A feltehetően első, az ismert technológiára épülő alkalmatosságot egy koreai kiadó dobta piacra 1998-ban. A világszerte elterjedt játékot rengeteg hasonló követte, csupán kisebb változtatásokkal. A játékban tulajdonképpen a monitoron, képernyőn futó nyilakat kell követni, s időben rálépni, ráugrani az éppen megfelelőre. A játék két módja vált közkedveltté, mely egyike csupán 4 nyilat használ (fel, le, jobbra, balra), illetve a második, amelyben a szőnyegen az átlós irányok vannak feltüntetve, s egy középső gomb. A táncszőnyegezés természetesen nem csupán a vérbeli táncosoknak nyújthat örömteli pillanatokat, a játék barátságos szintezési rendszert ajánl fel a kezdőknek a tanuláshoz.

 

Hogyha csemeténk számára keresünk táncszőnyeget, az egyszerű, önmagában használható dallamokra és ütemekre épülő játéktól, egészen a számítógépre csatlakoztatható, nehézségi fokozatokat tartalmazó, több száz slágerrel működtethető készletekig találhatunk termékeket. A kicsik számára már 6 éves kortól élvezhető csomagok elsősorban felgyúló, világító mintákkal, vagy figurákkal működnek, nem csatlakoztathatóak sem tévéhez, sem a számítógéphez, s csupán a beépített dallamokat és ütemeket élvezhetjük általa. A nívósabb kivitelezés számítógéphez csatlakoztatható, melyhez a program ingyenesen és egyszerűen hozzáférhető az interneten. Ezáltal saját zenéket is hallgathatunk, s az interneten közzétett mixekre is rophatjuk a lépéskombinációkat, valamint minden esetben a képességeinknek megfelelő nehézségi szintet és gyorsaságot választhatunk.

Musical Táncszőnyeg

A Musical Táncszőnyeg egyszerű, de szórakoztató, dallamokra és ütemekre épülő táncszőnyeg a kisebbeknek.

 

A tánc szőnyeg kiváló képességfejlesztő játékszer, amely a koncentráció, a gyorsaság, és a ritmusérzék fejlesztése mellett tökéletes módszer a mozgásra is. Ha kétszemélyes verziót választunk, vagy ha két különálló tánc szőnyeget kötünk egyszerre a gépre, még házi táncversenyt is szervezhetünk. Pompás szórakozást nyújthat gyerekzsúrokon.

TV-re, számítógépre csatlakoztatható táncszőnyeg

Számítógépre, vagy TV-re csatlakoztatható, több nehézségi fokot tartalmazó táncszőnyeg.

 

Mindent összevetve, a tánc szőnyeg kiváló ajándék az izgő-mozgó,   zeneszerető gyerkőcöknek, vagy azoknak, akiket semmilyen sportolásra nem lehet rávenni. Érdemes körültekintően választani, hiszen a megfelelő minőségű termékek nem csupán számos játékvariációt rejtenek, de évekig nyújthatnak tartalmas kikapcsolódást.

Egy profi táncszőnyeges (videó)