2015. március havi archívum

Color Alive interaktív kifestő – Keltsd életre rajzaid!

2015. március 30. hétfő

color alive 5

 

Színezz ki csodás ábrákat, keltsd életre rajzaid a letölthető alkalmazással, adj hozzájuk csodálatos színeffekteket, s készíts a rajzaiddal közös képeket! A Crayola legújabb Color Alive termékeivel a színezés új dimenziói tárulnak fel előtted. Barbie, az Elvarázsolt erdő tündérkéje, vagy a Misztikus sárkányok és kastélyok izgalmas ábrái közül válogathatsz. A 16 oldalas interaktív kifestő füzetekhez 6 db színes filctoll, valamint egy speciális effekt filctoll tartozik.

 color alive 1

A Color Alive interaktív kifestői a színezés, és a rajzolás klasszikus elfoglaltságát ötvözi a modern technológia lehetőségeivel. A letölthető ingyenes applikáció segítségével a kiszínezett ábrákról csupán egy fotót kell készíteni, s már csodálhatod is életre kelt rajzaidat. De ami ennél is érdekesebb, az életre kelt ábrák reagálnak a mozdulataidra, készíthetsz velük közös képeket, illetve adhatsz a figuráknak speciális effekteket, csillogást, ragyogást.

 color alive 3 együtt

Az interaktív kifestők használata pontokba szedve:

 

  1. Színezd ki a kiválasztott ábrát!

  2. Töltsd le a hozzá tartozó Color Alive alkalmazást, amely ingyenesen elérhető az AppStore-ban, a Google Play áruházban, illetve a Windows Store-ban is!

  3. Fényképezd le az elkészített rajzod, s figyeld, amint azonnal életre kel a telefonodban! Pontosan olyan színekben, ahogyan Te kiszínezted.

  4. Játssz a figurával, hiszen reagálni fog a mozdulataidra, lépj vele kapcsolatba!

  5. Készíthetsz fényképeket, a rajzod bevonásával, amelyen Te is szerepelsz. Oszd meg másokkal a képeid!

  6. A rajzodhoz speciális effektet is hozzáadhatsz, csupán le kell fotóznod a speciális effekt filctollat, s a figurád izgalmas ragyogóvá változik, ahol az adott filctollal színeztél. Színezz ragyogó tüzes lángcsóvát a sárkánynak, s csillogós ruhát az erdő tündérének és Barbie-nak.

  7. Fedezd fel valamennyi variációt, a különböző témájú kifestőkkel!

 

A Color Alive interaktív kifestők jellemzői és 3 típusa:

 

Korosztály: 4 éves

Kifestő képeinek száma: 16 db

Filctollak: 6 + 1 speciális effekt

 

Típusok:

color alive 3 egybenSzupersztár Barbie: amelyben minden ábrán Barbie szerepel különféle csajos szituációkban, izgalmas ruhákban, kis kutyus kedvencével, s zenészként. Filctollak színei: lila, sötétkék, világos kék, zöld, sárga, narancs, valamint speciális effekt rózsaszín.

Misztikus lények: Sárkányok és kastélyok: amelyben sárkányok, misztikus lények, lovagok és várkastélyok szerepelnek. A fiús jelenetek mellé fiús filctollak is járnak, szürke, barna, lila, világos kék, zöld, sárga, valamint speciális effekt piros színekben.

Elvarázsolt Erdő: amelyben az erdő tündérkéje, és bájos, mesebeli barátai jelennek meg az ábrákon. A lányos rajzokhoz megfelelő színek is társulnak: világos kék, sötétzöld, világos zöld, lila, rózsaszín, világos barna, valamint speciális effekt sárga.

 

Oldalunkon mindhárom Color Alive kifestőfüzetet megtekintheted!

 

 

Firkaland – a legújabb partijáték!

2015. március 25. szerda

firkaland társasjáték 2015Szemmérték, térbeli tájékozódás és taktika. A Firkaland 7 különleges világban kínál 42 fokozatosan nehezedő pályát. Az izgalmas, szemléletes grafikával megvalósított pályák új és új kihívásokat tartogatnak. A Firkaland játékhoz rajztudás nem szükséges, hiszen csak vonalakat kell húzni, karikákat és pöttyöket rajzolni. S ebben az egyszerűségben rejlik a játék varázsa: új játékmechanizmusa kiemeli őt a megszokott társasok sokaságából.

 

A Firkaland társasjáték bemutatkozására 2014 őszén, Essenben került sor. Az újszerű ötleten alapuló játéknak nagy jövőt jósoltak. A játék megjelenésére világszerte 2015. március elejéig kellett várni. A partijáték 2-5 személy részére kínál szórakoztató kikapcsolódást, amely nem csupán a gyermekek körében fog sikert aratni, de a felnőttek számára is hasonlóan élvezetes elfoglaltságot ígér. Érdemes hát megismerkedni részletesebben is a játék jellemzőivel.

firkaland3

A Firkaland társasjáték kibontva

 

A Firkaland különleges megjelenése egy számítógépes világot juttat az eszünkbe, amelyben a fokozódó nehézségű pályák 7 típusa választható el egymástól. Minden játékban újabb világot fedezhetünk tehát fel, amelyben 7 pályát kell teljesíteni. A játékszettben található tartóra kell helyezni az aktuális pályát, amelyet minden résztvevő jól lát. A játékosok előtt azonban csak egy átlátszó fólia terül el, amely a pályák kártyáinak nagyságának felel meg. A filctoll segítségével mindenkinek teljesítenie kell az adott küldetést: akár útvonalat rajzolni, akár bekarikázni ábrákat, vagy pöttyökkel jelölni a pályák szereplőit. De vigyázz! Minden pályán találhatóak csapdák, leselkedő szörnyecskék, bombák. Azonban jutalmak is, így csak az igazán szemfüles játékosok juthatnak győzelemre. A feladatok végrehajtására fél perc áll rendelkezésre. Hogyha mindenki elkészült a saját verziójával, a fóliákat egyenként kell a pályára helyezni. A pontszámítás aszerint alakul, ki mennyi jó megoldást ért el, s mennyi büntetőpontot érdemelt ki. Minden kör végén eszerint kis korongokat kell húzni, amelyek még jobban megfűszerezik a játék további alakulását, hiszen a következő kört akár fél szemmel, vagy éppen nyújtott könyökkel kell teljesíteni. A mellékfeladatok vállalásáért jutalmak is szerezhetőek, s kulcsok megszerzésével ládák nyithatóak ki.

firkaland2

A Firkaland 2. világának első pályáján útvonalat kell rajzolni a jobb felső sarokból a bal alsó sarokig, akképpen, hogy minden csillagon áthaladjon a vonal, azonban el kell haladni a rakétás madarak, és a sziklák mellett, és a bombától is óvakodni kell. A pontszámítás a jobb alsó sarokban tekinthető meg.

 

Az egyszerű, mégis nagyon fordulatos Firkaland valóban mulatságos perceket szerezhet minden korosztálynak. A hangulatos ügyességi játékban egyforma eséllyel indulhatnak a résztvevők, s gyakorlásával még a szemmérték és a térbeli tájékozódás nagyfokú fejlődésével is számolhatunk. Ötletessége révén a partijátékok legújabb slágere lehet.

 

A Firkaland társasjáték jellemzői:

 - Korosztály: 8 éves kortól,

 - Játékosok száma: 2-5,

 - Játékidő: 20 perc,

 - Magyar nyelvű játékszabály mellékelt,

 - Kiadó: Asmodee.

 

firkaland7

 

 

Etetőszék és aranyos játékbaba egyben

2015. március 13. péntek

Etetőszék Ringass el Poci babával

Bájos, gügyögő kisbaba, lányos, rózsaszín-halvány levendula színben biztonságos és strapabíró műanyag etetőszékkel egy csomagban a Smoothie babies kollekcióból. A játékszett rendhagyó, hiszen  2015-ben az  etetőszék csak babával kapható. Most is rendelhető itt.

A Poci névre keresztelt ölelgetni való, puha játékbaba 6 különféle hangon szólal meg, csupán a pocakjában lévő kis szerkezetet kell megnyomni. A véletlenszerűen lejátszott rövid hangok garantáltan mosolyt csalnak a kicsik, de a felnőttek arcára is. A mókás gurgulázó, cuppanó, s jóízű nevető hangok a kicsiket is jókedvre derítik majd!

 

 

Érdemes megismerkedni kicsit a BaobaB játékgyártóval, akiknek elhivatottsága termékeiken keresztül is átsüt. Mottójuk szerint az a szenvedély hajtja őket munkájuk során, hogy stresszmentes, boldog és harmonikus gyermekkort teremtsenek a gyermekeknek játékaikkal, a szülők számára pedig a teljes körű megbízhatóságot és biztonságot kívánják garantálni. Játékaiknál különös figyelmet fordítanak az életkori sajátosságokra, így a játékok megfelelően ösztönzik a csöppségek képzeletvilágának gazdagodását, készségeik fejlődését. A Ringass el babák érzelmi köteléket hozhatnak létre a gyermek és játéka között, az etetőszékkel való játék pedig a gondoskodásra tanítja őt meg. A BaobaB játékgyártó 3 pillérre építette fel működését: a biztonságra, a minőségre és szemléletes és stílusos francia dizájnra. Az európai biztonsági előírásoknak tökéletesen megfelelő játékbaba és az etetőszék laboratóriumi és életszerű körülmények között is kiállták a teszteket.

 

Ringass el Poci baba

Ringass el Poci baba

 

A Ringass el babák (Smoothie Babies) 2014-ben jelentek meg a hazai piacon. Kedves megjelenésük, mókás hangjaik és praktikus használhatóságuk, valamint kiegészítőik révén sokakat meghódítottak. A négy különféle Ringass el baba mellett az etetőszék és a hordozó jelent meg kiegészítőként, illetve a háló- és fürdőszoba szett, amely jelenleg hazánkban még nem elérhető.

A selymes plüss anyagú ruházattal ellátott baba feje, kezei és lábai kemény műanyagból készültek, ám teste puha béléssel tömött. A hátán tépőzárral nyitható kis rekeszben található hangadó szerkezet eltávolítható, s így a játékbaba kézzel, langyos vízben kimosható. A hangadó szerkezet 2 db 1,5 V-os, AAA típusú (R03) elemmel működik, melyeket a csomag tartalmaz. Az elemek kivételéről és cseréjéről rajzos útmutató mellékelt. Poci baba, akárcsak a többi, 6 realisztikus hangot ad ki, s 32 cm-es nagyságú.

Az etetőszék kellemes babarózsaszín és almazöld színekben pompázik, amely egyszerűen össze- és szétszerelhető, így akár a későbbiekben könnyen szállítható is. A Ringass el babákra méretezett etetőszék más, hasonló méretű babákkal is ugyanolyan jól használható. Az etetőszék két kiegészítője a rózsaszín ivópohár és a kis kanál. A biztonságos, lekerekített formájú etetőszék 55 cm magasságú.

 

Poci baba etetőszékkel

Poci baba etetőszékkel

 

Az etetőszékkel és a kisbabával a gyermek a szerepjátékot gyakorolhatja. A kicsi korban oly fontos szerepjátékok jótékony lelki és fejlődési hatásai közismertek. A gyermek a felnőttek szerepét, tevékenységét a maga által megteremtett körülmények között újra átéli, s kiegészíti a képzelete segítségével. A kitalált történettel, figurával azonosulva a gyermek elsajátíthatja a szokásos kommunikációs módokat, illetve segíti megérteni és feldolgozni a számára még ismeretlen problémákat. De emellett újra és újra megélheti a jó emlékeket ébresztő kellemes élményeket is. A Ringass el etetőszéket Poci babával együtt tartalmazó játékszettet örömmel ajánljuk a babázás iránt fogékony kicsiknek!

 

poci baba kislánnyal-vágott-kicsi