Firkaland – a legújabb partijáték!

firkaland társasjáték 2015Szemmérték, térbeli tájékozódás és taktika. A Firkaland 7 különleges világban kínál 42 fokozatosan nehezedő pályát. Az izgalmas, szemléletes grafikával megvalósított pályák új és új kihívásokat tartogatnak. A Firkaland játékhoz rajztudás nem szükséges, hiszen csak vonalakat kell húzni, karikákat és pöttyöket rajzolni. S ebben az egyszerűségben rejlik a játék varázsa: új játékmechanizmusa kiemeli őt a megszokott társasok sokaságából.

 

A Firkaland társasjáték bemutatkozására 2014 őszén, Essenben került sor. Az újszerű ötleten alapuló játéknak nagy jövőt jósoltak. A játék megjelenésére világszerte 2015. március elejéig kellett várni. A partijáték 2-5 személy részére kínál szórakoztató kikapcsolódást, amely nem csupán a gyermekek körében fog sikert aratni, de a felnőttek számára is hasonlóan élvezetes elfoglaltságot ígér. Érdemes hát megismerkedni részletesebben is a játék jellemzőivel.

firkaland3

A Firkaland társasjáték kibontva

 

A Firkaland különleges megjelenése egy számítógépes világot juttat az eszünkbe, amelyben a fokozódó nehézségű pályák 7 típusa választható el egymástól. Minden játékban újabb világot fedezhetünk tehát fel, amelyben 7 pályát kell teljesíteni. A játékszettben található tartóra kell helyezni az aktuális pályát, amelyet minden résztvevő jól lát. A játékosok előtt azonban csak egy átlátszó fólia terül el, amely a pályák kártyáinak nagyságának felel meg. A filctoll segítségével mindenkinek teljesítenie kell az adott küldetést: akár útvonalat rajzolni, akár bekarikázni ábrákat, vagy pöttyökkel jelölni a pályák szereplőit. De vigyázz! Minden pályán találhatóak csapdák, leselkedő szörnyecskék, bombák. Azonban jutalmak is, így csak az igazán szemfüles játékosok juthatnak győzelemre. A feladatok végrehajtására fél perc áll rendelkezésre. Hogyha mindenki elkészült a saját verziójával, a fóliákat egyenként kell a pályára helyezni. A pontszámítás aszerint alakul, ki mennyi jó megoldást ért el, s mennyi büntetőpontot érdemelt ki. Minden kör végén eszerint kis korongokat kell húzni, amelyek még jobban megfűszerezik a játék további alakulását, hiszen a következő kört akár fél szemmel, vagy éppen nyújtott könyökkel kell teljesíteni. A mellékfeladatok vállalásáért jutalmak is szerezhetőek, s kulcsok megszerzésével ládák nyithatóak ki.

firkaland2

A Firkaland 2. világának első pályáján útvonalat kell rajzolni a jobb felső sarokból a bal alsó sarokig, akképpen, hogy minden csillagon áthaladjon a vonal, azonban el kell haladni a rakétás madarak, és a sziklák mellett, és a bombától is óvakodni kell. A pontszámítás a jobb alsó sarokban tekinthető meg.

 

Az egyszerű, mégis nagyon fordulatos Firkaland valóban mulatságos perceket szerezhet minden korosztálynak. A hangulatos ügyességi játékban egyforma eséllyel indulhatnak a résztvevők, s gyakorlásával még a szemmérték és a térbeli tájékozódás nagyfokú fejlődésével is számolhatunk. Ötletessége révén a partijátékok legújabb slágere lehet.

 

A Firkaland társasjáték jellemzői:

 - Korosztály: 8 éves kortól,

 - Játékosok száma: 2-5,

 - Játékidő: 20 perc,

 - Magyar nyelvű játékszabály mellékelt,

 - Kiadó: Asmodee.

 

firkaland7

 

 

Címkék: , , , , ,

Itt lehet hozzászólni !