2011. április havi archívum

Az ember gondolja meg, mit is ír le…

2011. április 29. péntek

Láttam a minap egy külföldi oldalon egy szép tagfelhőt, és valami hasonlót keresve találtam erre az oldalra: www.wordle.net .

Kreativkid Blog Wordle 2011 április

 

Mint a képről jól látszik, ez a blog kirakókról, furcsa sorozatszámú műszaki cikkekről, kis dolgokról, hálaazégnek gyerekekről, valamint furcsa lényekről szól. Azért sem írom le még egyszer azt a szót, ami kétszer is szerepel szép nagy betűkkel a képen, de vámpír olvasóimnak üzenem: a látszat ellenére itt nincsenek teliholdas éjeken szőrös vaddá változó lények!

Azt hiszem, itt az ideje, hogy írjak néhány posztot babajátékokról, rózsaszín nyuszikákról és habos-fodros babaruhákról… :-)

Clementoni tudományos játékok 2011

2011. április 15. péntek

A héten érkeztek meg az új Piatnik-Clementoni “társasok”. Társasok idézőjelben, mert ugye a magyar “társasjáték” azt jelenti, hogy valakivel együtt játsszuk, ezek pedig mind egyszemélyes, kísérletező, gyakorló készletek.

A kollekció 5 különféle kísérletezős-tudományos játékból áll a kisiskolásoknak, és 4 szín-számgyakorlós kirakóból a ovisoknak. (tovább…)

Lego minifigurák avagy hogyan csaljunk a zsákbamacskával?

2011. április 8. péntek

90000008804_02Ez már a 4. sorozat LEGO minifigura, és bár nálunk, a webáruházban ez az első, nálunk, a családban már az első szériától nyomon követjük. Mindegyik sorozatból van kedvenc, és persze mindegyikben van olyan, amit a gyerekek a hátuk közepére sem kívánnak.

(tovább…)