Playmobil újdonságok 2011 ősz

Az év második fele rengeteg csuda dolgot hozott a Playmobilok közé.Most nem a régi dolgokhoz kreáltak újdonságokat, sokkal inkább vadiúj, izgalmas, új témákat hoztak be.

A kisebb fiúk igazi lovagi csatákat játszhatnak le a az oroszlánlovagok és a sólyomlovagok segítségével. Még történetük is van: a  sólyomlovagok el akarják rabolni a király és a királynő kincsét, kisebb várukban gyülekeznek, és megtámadják a hatalmas oroszlán-várat!  Mindkét csapathoz sok, jól elkülöníthető kiegészítő tartozik, az oldalra pedig kisregényt írtunk, annyit lehet ezekről a várakról és funkcióikról mesélni! És ugyan az eredeti történetben az oroszlánlovagok a jók, ők állnak a király oldalán, a sólyomlovagok pedig a rosszak, akik ki akarják rabolni a királyt, a történelemből (… meg A katedrálisból…) tudjuk, hogy ez sosem ilyen egyértelmű: tehát a rablólovagokat következetesen sólyomlovagoknak hívjuk.

A nagyobb fiúknak komoly újdonságokkal szolgálnak: nekem kicsit olyan, mintha a Playmobilt a tudományos készletekkel, vagy a SES Explore termékekkel keresztezték volna. Ez a titkosügynökök és gengszterek harca. A titkosügynökök a titkos víz alatti bázison gyülekeznek, a gengszterek pedig a laborjukban. Mindkét készlethez tartozik egy-egy levehető tartozék: a titkosügynök-bázishoz egy mozgásérzékelő-riasztó, ami nem csak a gengsztereket riasztja el a bázisról, de alkalomadtán a kíváncsi kishúgokat is a kiskamasz szobájából. A gengszter-laborhoz pedig egy dinamós elemlámpa tartozik – éjszakai felderítőutakra is alkalmas. Van még egy igazi fémdetektoros készlet, egy víz alatti motorral felszerelt torpedós búvár, egy lövöldözős autó és egy hasonló hajó. A készlet legnagyobb dobása azonban a 3 darabból összerakható Gengszter Robo Jeep. Az alapdarab az autó, ami magában is izgalmas a kihajtható műholdkilövőkkel és torpedókkal. Beletehetjük a megújult távirányítós egységet, így távirányítós autót kapunk. (Persze beletehetjük a régit is, de az újnak nagyobb a hatótávolsága.) Ez már így is szép, de ezenfelül beletehetjük a kém kamerakészletet, hogy egy igazi távirányítós lopakodót kapjuk! Így távolról tudjuk irányítani a kisautót, és a kamera képén követhetjük a mozgását. Ráadásul a kamera fel is veszi a történéseket, és USB-n keresztül ezt le is tölthetjük a számítógépünkre. Húgok, reszkessetek!

A legnagyobb kedvencem persze a lányos téma: a hatalmas, kétszintes, hétszobás óriási babaház! Mielőtt igent mondnánk rá, jól gondoljuk meg, mert ennek a babháznak bizony külön asztal kell. A hét szobába mindenféle  berendezéseket tehetünk: a bébiszobától  szülői hálóig, a konyhától a fürdőig minden megtalálható, ami egy családi házba kell. A szobaberendezéseket sajnos külön kell megvásárolnunk. Azaz: a szobaberendezéseket szerencsére külön is megvásárolhatjuk, így végre pótolhatjuk a régi babaházból elveszett székeket, edényeket és egyéb apróságokat. Sőt, akár a gyakran akciósan, sérült kartonban kapható hordozható babaházba is betehetjük őket!

A babaházhoz vásárolható egy speciális készlet is: a karácsonyi nappali, karácsonyfával, adventi koszorúval. E vezet át a következő témához, a karácsonyhoz. A tavalyi sikereken felbuzdulva a Playmobil rengeteg új készletet hozott forgalomba: a klasszikus angyalkás, mikulásos, betlehemes vonulat mellett most egy karácsonyi piacot is felépíthetünk. Voltatok már a Vörösmarty-téren adventkor? Ugye? Éppen csak a forralt bor hiányzik, de van helyette egyéb csoda: egy igazi, működő Playmobil-körhinta!

Az adventi naptárak terén is újítottak: idén egy dínós, egy lovagi tornás és egy Karácsonyi posta elnevezésű közül válogathatunk. Ez utóbbiban végigkövethetjük, ahogy a gyerekek levelei elérnek a Mikuláshoz. Aki tavaly lemaradt a lovacskás vagy a sárkánylovagos készletről, idén még pótolhatja, ezek még mindig kaphatóak.

 

Itt lehet hozzászólni !