Wasgij avagy kié lehet ez a vörös orr?

Újra kaphatók a Wasgij kirakók!

Wasgij - lovas

A lengyel Trefl gyár termékei, innen a furcsa márkanév.  Rengeteg képük van, tájképek, mesefigurák, Barbie és van nekik Jack Sparrow-juk, ami ugye nem egy utolsó szempont.

És hát vannak a Wasgijok. Amik első ránézésre úgy néznek ki, mint egy rendkívül részletgazdag, rajzolt kirakó. Megy az autó az úton, vele szemben lovasszekér, jobbra egy rémül biciklis suhan el, a falu bikája kergeti a turistákat, a sírásó a temetőben ebédel, a Pöttyös bika fogadóból bámulnak kifelé az emberek, pillangók röpködnek, kacsamama vezeti a kiskacsákat, felhők szállnak az égen…. félóráig is el lehet nézegetni a képet, és még mindig nem néztél meg mindent. Álom egy ilyet kirakni, megfogsz egy darabot, és rögtön tudod, hová kell tenni. Aha. Persze. Ha nem lenne benne csavar. Merthogy a kirakón nem az van ám, ami. Hanem az, amit a szemben jövő ló lát!

A ló, aki a kép közepén döbbenten bámul a kék kis kocsiban ülő vasárnapi autósra. A dobozon lévő kép a reakciókat tükrözi, az igazi történetet viszont a ló és a kocsis látja, és ezt fogjuk látni mi is, ha kirakjuk a kirakót. Vajon mi történhetett, amitől ez egész falu kisereglett az utcára?

Mi kiraktuk, úgyhogy tudom, és úgy elmesélném, de nem fogom, hadd jöjjön rá más is. Pár apró részletet megmutatok, és egy képet elraktam ide: SPOILER, ha valaki nem bír magával, megnézheti.

wasgij_lo_kicsik

Inkább elmesélem, hogy karácsonykor 3 nap alatt kiraktuk – karácsonyfa díszítés, ünnepi vacsorák és ebédek, rokonlátogatások és ajándékok mellett ez azért nem kis teljesítmény. És hatan, még a lányok is rakták, annyira érdekelte őket, hogy mi a fenét lát az a ló? A gyerekek dőltek a nevetéstől, és a csodájára jártak reggel, hogy este milyen sokat haladtunk vele. A Roll Your Puzzle XXL nevű kirakószőnyegen raktuk, de csak a tisztesség és a próba kedvéért göngyöltük fel, hogy kipróbáljuk. A szőnyeg egyébként jelesre vizsgázott, de erről legközelebb.

A Ravensburger és a Trefl versenyéből viszont egyértelműen a Ravensburger került ki győztesen. Mi a 3D kirakóknál fedeztünk fel minőségkülönbséget: a Trefl 3D kirakók könnyebben szétválnak, eltöredeznek, mint a ravis változat. Egyik “tesztelőnk” a Ravensburger: Éjszakai Róma kirakóját 2 hét alatt kirakta, de a Trefl: Colosseumával nem boldogult. A bütykök több lukba is illenek, és ami pont oda  illik, az sem passzol tökéletesen. Ez történetesen egy olyan kontúros, rajzolt képnél, mint a Wasgijok nem túl zavaró, de egy fényképezett falombnál vagy egy festett sziklafalnál elkeserítő tid lenni. Tehát ha minőség, akkor Ravensburger, és ha elcsábít a Trefl a gyönyörű, változatos képeivel és az árával, akkor készüljünk fel egy nehezebb menetre!

Egy hozzászólás “Wasgij avagy kié lehet ez a vörös orr?” bejegyzésre

  1. Molnár Zsolt szerint:

    Mi négy napig raktuk, jöhet a következő. Sajnos az Internettel már lehet csalni, és a varázsolt képet onnan is látjuk a szemfüles gyerekeknek köszönhetően. Mindenesetre ezek a legviccesebb kirakók.

Itt lehet hozzászólni !