Holvoltholnemvolt blog

Jó sok idő eltelt azóta, hogy írtam ebbe a blogba.

A kezdeti nagy lelkesedés után mindig volt valami más, valami fontosabb teendő. Aztán egyszer csak az tűnt fel, hogy nem elérhető a blog. Furcsa volt, nem is értettük, de felkerült a “majd-meg-kell-csinálni” listára.

Igenám, de a webáruház is elkezdett vacakolni. Időnként fogta magát, és leállt, úgy kellett újraindítani. Aztán egy ronda téli napon egyszercsak eltűnt az összes kép. 10 perc pánik után kiderült, hogy megvannak, csak épp valaki eldugta őket. Ekkor kaptunk csak igazán a fejünkhöz: hackerünk van! Az adatbázishoz, a vásárlók és a termékek adataihoz nem fért hozzá, de ő okozta az időnkénti leállásokat, és a blog leállását.

Olyan, mintha idegenek betörtek volna a házadba, és bár a zárt szobákban lévő zárt szekrényekből semmilyen értékeset nem tudtak elvinni, de azért feltörték a bejárati ajtót, és kirángatták az összes sapkát, kesztyűt, sálat az előszobaszekrényből. Rém kellemetlen érzés.

A fiúk persze rögtön összedugták a fejüket, és kiötlötték, hogyan lehet páncéllal kibélelni az ajtót. Ennek a munkálatai folytak az utóbbi hetekben, és folynak még részben ma is. Mindezt úgy, hogy reméljük, a látogatóink ebből csak nagyon keveset érzékeltek. A biztonsági munkálatok hamarosan befejeződnek, akkor pedig nekilátunk, hogy jóval átláthatóbbá tegyük az oldalt. Addig is kérjük és köszönjük mindenki türelmét, ha esetleg akadozna vagy lassú lenne az oldal!

Itt lehet hozzászólni !