Viszik a legómat!

Emlékeztek a Kincskereső kisködmönből az inasos részre? Amikor a kisfiú elmegy boltosinasnak a mézeskalács- és könyvesboltba, és mindenki meg akarja venni a könyvet, amit olvas? Ő pedig mindenkit lekenyerez 1-1 mézeskaláccsal?

„ – Csontos Szigfridet szeretném megvenni – mondta furfangos mosollyal.
Erre már nem sok szót vesztegettem, hanem mindjárt kifizettem egy marék mézeskalács mogyoróval.
Nem ért az semmit, úgy jött a sok gyerek, mint a raj, s az mind Csontos Szigfridet akarta megvenni. Utoljára már nem is kérdezősködtek, csak mentek egyenesen a mézeskalácsos asztalhoz.
Beesteledett, mire oda értem, ahol Csontos Szigfrid is csak úgy elmegy Földvárra deszkát árulni, mint a csonttalan Szigfridek, s akkorra egy morzsa mézeskalács nem maradt a másik asztalon. Hanem ahány gyerek volt a városban, az mind ott nyüzsgött a boltunk előtt, mire a főnök úr visszatért a varjúvadászatról. Sietett szegény feje, mert már az utca végén hallotta a nagy újságot, hogy a Csorbóka boltjában ingyen mézeskalácsot kap, aki Csontos Szigfridet akar venni.”


Múlt szerdán megjött az első szállítmány LEGO! Persze elsőnek a személyes kedvenceinket rendeltük. A sok gangen csak úgy sorakozott a polcokon, az űrhajókkal együtt. Járkáltunk a raktárba gyönyörködni, olyan szépek voltak. Amikor elvitték az első csatasort, még örültem, hogy más is szeretni a Star Wars legót, nem csak mi. Amikor azonban láthatóan fogyatkozni kezdtek a dobozok a polcról, kezdtem kétségbeesni.

Segítség, elviszik a legómat! Jajmostmilesz! A gangeneket! A Spinjutzu dódzsót! És még a Faház is kellene? Mert az oké, hogy a raktárban lévő legó nem a miénk, hanem a bolté, de mivel a bolt a miénk, így hát valahol mégiscsak a miénk, bár a gyönyörködésen és a porolgatáson kívül mást nem lehet velük csinálni. De most miért, egy gyűjtő mit csinál a műtárgyaival? Gyönyörködik, porolgat, időnként átrendezi, nézegeti.

A tapasztaltak, akik már évtizedek óta játékboltoznak, azt mondják, hogy csak az első 5-6 évben akar az ember mindent hazavinni, utána megszokja, és már csak a legeslegjobbakat. No nézzük csak, mi három éve csináljuk, tehát már kissé le kellett volna higgadnom.  Tehát a duplót vihetitek, abból már kinőttem. A lego city sem üt szíven, Belville házunk van, a Naboo-t mindjárt megveszem Boti névnapjára, de még nem tudom, mi lesz, ha jövő hónapban megérkezik Jack Sparrow legóból!

Itt lehet hozzászólni !