Monster High őrület – légy más mint a többiek!

Skelita CalaverasHa azt mondom szörnyű, akkor valójában dicsérem azt jelenséget, ami divattá nőtte ki magát a tinik (főleg lányok) körében az elmúlt hónapokban. A Monster High babákat nem lehet nem észrevenni a polcokon. A szupertrendi ruhákba öltöztetett szörnyecskék kissé ijesztőek, mégis nagyon népszerűek.

Mi ez az egész? És miért a tinik?
A kiskamaszok élete nagyon zűrzavaros, sok új dologgal meg kell küzdeni, főleg saját érzéseikkel. A barbie babák rózsaszín cukormázas világa már letűnőben van, és különben is a mindig pedáns, jókislányos viselkedés már ciki ebben a korban. Hol van már a játszótér, babaház? Helyette van divat, örök barátság, szerelem, csalódás stb. A suliban a tinik, nagylányosan/nagyfiúsan viselkednek, szeretnének valahová tartozni, ugyanakkor különbözni is. Hatalmas kíváncsiság él bennük az ismeretlen, a fura, a bizarr dolgok iránt, mégis félnek a szörnyektől a sötétben. Ha csontvázakról, múmiákról, vagy zombikról látnak valamit, bizony éjszaka sem kapcsolják le a villanyt a szobában. Mert ezek a nagylányok valójában még kislányok. És így jutunk el a Monster High világhoz, ami pont ezt az életérzést adja vissza. A filmek eleinte csak interneten voltak láthatók, de már megy a tv-ben is, és több dvd-n is beszerezhető. Az történet a Monster High suliba járó diákokról szól, a nagy és ismert szörnyek gyerekeiről, akiknek ugyanúgy vannak kedvenc tantárgyaik, vannak az osztályban riválisok, példaképek és ellenségek. Érdekesség, hogy van köztök 1600 éves, 16 éves, 15 napos, mégis egy osztályba járnak, és nem látszik rajtuk a korkülönbség :) Viszont megőrülnek a fociért, divatért, a különc frizuráért, a szájfényért; ugyanúgy szerelmesek lesznek, csalódnak, majd egy buli után megvigasztalódnak. Persze mivel a szörnyek gyerekei, ezért ők is szörnyen néznek ki, de ez senkit nem zavar, sőt, ettől lesznek különlegesek. Ráadásul minél jobban megismerik őket a srácok, annál kevésbé félnek a sötétben, mert valójában mi is attól félünk, amit nem ismerünk. Ha már megismertük, akkor vagy szeretjük, vagy nem, de a félelem elmúlik. A film után – mely a jól ismert amerikai gimis filmek hangulatát idézi – pedig tapasztalhatjuk, hogy az elrettentő külső többnyire csak látszat, és sok pozitív üzenetet is hordoz. Az sem baj ha szörnytől látják a jó példát, ha azonosulni tudnak vele, és követendő példának tekintik. Például:
Cleo de Nile

  • ha más vagy mint a többiek, az különleges, nem pedig szégyellni, vagy csúfolni való
  • mindenkinek van kisállat házikedvence, akiről szívesen gondoskodik
  • szeretik a gyümölcsöt, és néha a szörnyek is félnek a sötétben (Cleo de Nile – múmia lánya)
  • kedvenc tantárgyak között van többek között a matek, a történelem, a földrajz, az írás-olvasás…
  • van aki szeret könyveket olvasni, és utálja ha valaki elkésik (Ghoulia Yelps – zombi lánya)
  • van aki nem szereti a húst, vegetáriánus, és büszke rá (Drakulaura – Drakula lánya)
  • van aki szereti a halat, a gyümölcsöket és utálja ha valaki nem a kukába dobja a szemetet (Lagoona Blue – a tengeriszörny lánya
  • a legérdekesebb lány büszke az „őseire” és szeret együtt lenni a családjával (Skelita Calaveras – csontvázak lánya)
  • a fiúk is szeretnek főzni (Deuce Gordon – medusa fia)
  • Még hosszan sorolhatnám. Ha mégis szeretne egy Monster High babát az a gyerkőc, akkor az azt jelzi, hogy még ott bujkál benne a kislány, aki szeretne egy kicsit babázni. Természetesen ezt nem vallja be senkinek, hanem azt mondja, gyűjti a különleges dolgokat. Ghoulia Yelps robogójaVágyaihoz természetesen mindenféle kiegészítőt is kínál a szörnygyár. Megveheti Drakulaura fürdőkádját, Ghoulia Yelps robogóját, külön babaruhákat, kiegészítőket, vagy akár egy óriási gimit is. Ha pedig a mindennapi viseletben szeretné kimutatni szörnyűséges rajongását, kapható ruha, táska, szájfény, körömlakk, tornazsák, fényképezőgép, tolltartó, kulcstartó, ágynemű… és még sok minden más.
    Monster High – Légy szörnymagad kollekcióból megismertük a szereplőket, most a legújabb Monster High – Scaris Paraváros kollekcióban az ismerős szörnyek új utazó ruhában és táskával indulnak meghódítani a divat fővárosát. Jó borzongást kívánunk hozzá.

    Címkék: , , ,

    Itt lehet hozzászólni !