Már csak egy hét, de mit vegyek?

Sok anyukával beszélgettem a gyerekek ajándékairól, és a többség még mindig tanácstalan, pedig már nincs sok idő karácsonyig. Mert nem csak saját nevében kell gondolkodni, hanem a nagyi, a szomszéd, a barátnő is megkéri, hogy segítsen ötletekkel, mit lehet ajándékozni a csemetének. Szerencsés esetben a Mikulás csak csokoládéval kedveskedett, és a gyerkőcnek van ideje vágyakozni valamire. Talán még kívánságlistát is írt, vagy rajzolt. A szoba tele játékkal, a gyerek mégis szeretne egy újabb babát, legót, éneklő kutyust, vagy éppen szirénázó tűzoltó autót. A szülő pedig rémülten sikít fel, mert nem akarja a tizedik ugyanolyan játékot megvenni, még akkor sem, ha a reklámok éjjel nappal erre késztetik.

Mit lehet ilyenkor tenni? Számtalan olyan játék létezik, ami gondolkodásra, kitartásra ösztönzi a gyerekeket. Ilyenek például:
társasjátékok, amelyek már egész kicsiknek is készülnek.
– a puzzle-k, legyen az lapkirakó, gömb alakú, vagy 3D-s térbeli kirakó.

Másik nagy játékcsoport, amely a kreativitást fejleszti, ide tartoznak:
– különböző kreatív készletek, játékkészítő készletek (barkácsolás, bábkészítés, ékszerkészítés,)
– a kézműves készletek (gyöngyfűzők, rajzoló-kifestők, nyomdák, gyurmák, gipszkiöntők stb.)

Ha pedig a gyerekek lennének tanácstalanok, ajánlom a saját készítésű ajándékokat, (klikk ide) aminek háromszor is örülhetnek. Egyszer amikor kapják, másodszor, amikor elkészítik, harmadszor pedig amikor játszanak vele, vagy esetleg másnak ajándékozzák.
Ezek pedig a személyes kedvenceim:

Címkék: , , , ,

Itt lehet hozzászólni !