Bogyó Babócás társasjáték

Szofi másodikos az általános iskolában, és a szünetben kaptak ajánlott olvasmányokat, hogy ki ne essenek a lendületből. Ezek között volt Bogyó Babócás mese is. Miért? Mert valószínűleg lesznek sorok, amiket már kívülről ismer, mégis más élmény hallani, és más, amikor ő maga olvassa össze a szavakat kerek történetté.
Bogyóékkal ő is sokkal korábban ismerkedett meg, még talán ovis kor előtt. Ebben a korban, ahogy ügyesednek a gyerekek, megnő az érdeklődésük a gondolkodós játékok iránt. A társasjátékokkal való ismerkedést több szempontból is ilyenkor érdemes elkezdeni. Egyrészt többen játszhatják, bátorítják, bíztatják egymást, másrészt a győzelem reményében kitartóan figyelnek, összpontosítanak. A játékszabályok betartása pedig szabálykövető magatartást igényel, aminek gyakorlása hatással van a mindennapi tevékenységeikre is. Első játékként olyat érdemes választani, melynek témája a mesékből már ismerős lehet a gyerek számára. (Micimackós, Verdás, hercegnős stb) Mi két Bogyó Babócást próbáltunk ki. A „Ki nevet a végén?” egy jól ismert társasjáték fajta, könnyű szabályokkal. A játéktábla mindkét oldalán lehet játszani, ráadásul egy különleges dobókockával, amin nem csak pontok, hanem formák is vannak, így érdekesebbé teszi a játékot.
A másik az „Úton az oviba” egy igazi kaland. A bábukkal a meséből jól ismert képek mellett lehet lépkedni, kikerülve a térből kiemelkedő formákat, úgy mint Gömbi babakocsiját, vagy Bogyó szivárványcsúszdáját. Ez a játék rövidebbnek tűnik, de ez csak a látszat, mert ha a dobás során rálépünk egy ábrára, az külön feladatot ad, így lesz igazán izgalmas. Mindkét játékban az nyer, aki előbb célba ér. 3 éves kortól ajánlják, a Babaócát kedvelő gyerekeknek pedig én is bátran ajánlom.

Úton az oviba, Bogyóval és Babócával

Címkék: , ,

Itt lehet hozzászólni !