A Bak jegyében járunk

Horoszkópokat olvastam a neten, magyarázatot kerestem kislányom új szokásaira. Kíváncsi voltam, vajon az óvoda hatása, vagy a csillagok által kódolt tulajdonság? Meglepődtem, mert szinte minden oldalon azt találtam, hogy a bika gyerek igen öntudatos, és végsőkig kitart a maga igaza mellett. Ez felnőttként biztos nagyon hasznos tulajdonság lesz, ám most….
Viszont most épp a Bak jegyében jártunk, és egyik kis barátjának hamarosan szülinapja lesz. Csendes barátságos kisfiú, sokat vannak együtt. Főleg a kreatív játékokban vannak egy hullámhosszon, úgy mint a kézzel festés, rajzolás, gyurmázás. Az ollóhoz, ragasztóhoz még kicsik, de már élénken érdeklődnek iránta. (Így karácsony után, nehéz ajándékozni, de találtan egy klassz 3D-s képkifestőt szülinapjára, remélem örülni fog neki.) A két gyerkőc között alapvető különbség, például ha az oviban valami hangoskodás van, az én kislányom rögtön odarohan, kíváncsi mi történt, rögtön igazságot akar tenni, még annak árán is, hogy belekeveredik. Bence inkább távolról szemléli az eseményeket, és csak akkor mondja el véleményét, amikor már elcsitultak a kedélyek. Hiába, megfontolt, és kerüli a bajt :) ez is hasznos tulajdonság lesz felnőtt korára. Viszont mindketten szeretik az állandóságot, a jól megszokott napirendet, szívesen gyűjtögetnek tobozt, kavicsot (bármit) és sokáig őrizgetik azt. Talán mert mindketten föld jegyűek…
Valójában azon is elgondolkodtam, hogy minden 2-3 év közötti gyerek hasonlóan viselkedik, ismerkedik az anyagokkal, tárgyakkal, társaival, és feszegeti a határokat. Viszont azt sem merem elvetni, hogy bizonyos tulajdonságai, pont a csillagjegye által erősebbek, vagy gyengébbek másokénál. Ti mit tapasztaltatok? A Bak jegyében szülöttek tényleg ilyen nyugodt, kiegyensúlyozott és kreatív gyerekek?

Címkék: ,

Itt lehet hozzászólni !