Papírmodellek kezdőknek

Két éve nyáron történt, hogy elküldtük a gyereket a nagymamákhoz, és elmentünk egy hosszú hétvégére az erdő közepére, egy hotelbe,  távol mindentől. Leültünk a teraszon, és nekiláttam egy egy Tyrannosaurus Rexnek, papírból. Közben Peti olvasott, fél kézzel lapozott, a másik kezével pedig a száradó ragasztásaimat tartotta. Gondoltam is, hogy ezt csinálhatjuk majd Forma 1 közben is, ott mindkét keze szabad. Mire Peti kiolvasta a könyvet, addigra a T-Rex is elkészült. Sajnos a Forma 1-es mutatványt azóta sem sikerült  kipróbálni, valahogy mindig előkerül egy kupac zokni, egy kosár dagadt ruha, vagy valami hasonló, ami sürgősebb a papírmodelleknél.

Szerencsére vannak egyszerűbb modellek is, ezek az úgynevezett Snap-Up-ok, azaz felcsapható modellek. Percek alatt elkészíthetők, cserébe viszont az összes mutatványuk annyi, hogy ha könyvbe rejtjük őket, a könyvet kinyitva felugranak.

Én a pillangót próbáltam ki, ezek vannak a pakkban:

100_1480

És így néz ki a kész pillangó:

100_1494

Van hozzájuk egy-egy kis játék is, tehát ezek az igazán gyereknek való papírmodellek. Bárány, cápa, béka, pillangó és az elmaradhatatlan repülő malac formában készülnek, és 2 modell van egy csomagban, tehát szülő és gyerek egyszerre csinálhatja, lehet mutatni, tanítani vele a gyereket. Ráadásul az egyik modell általában fekete-fehér hogy lehessen kreatívkodni vele. Na jó, a bárányból mindkettő fekete-fehér. Azzal amúgy is nehezebb kreatívkodni, bár haladók megpróbálhatják, valahogy így:

birkak

Képek innen, és innen, és innen és innen.

Itt lehet hozzászólni !