Kiszínezhető-kimosható állatsereglet

Kiszínezhető-kimosható kiskutya

Mivel 4 kiskorú van a családban, meg egy játékbolt, nálunk viszonylag gyakran hangzik el az a kijelentés, hogy „Ilyet kérek karácsonyra!”. Akár a legverőfényesebb tavasz legközepén is. Századszor is rávágjuk, hogy jó, meglátjuk. Már csak akkor figyelünk rá, ha valami felnőttszemmel nemkívánatost kíván a gyerkőc: ilyenkor igyekszünk úgy intézni, hogy azzal többet ne találkozzon.

Így volt ez akkor is, mikor Luca szeptemberben először találkozott a kiszínezhető-kimosható kiskutyával. A lény egy plüssállat és egy színező keveréke: fehér orkánanyagból varrt kutya, nyomott fekete mintákkal, egy adag filctollal. Luca rögtön kért egyet, én mondtam, hogy jó, de már akkor tudtam, hogy nekünk ilyen nem lesz. Tele a pince-padlás plüssel, el se fér, ráadásul a filctoll úgysem jön ki. Úgyis elfelejti.

De nem felejtette. Vevőink is szorgalmasan rendelték, hol lovat, hol macit, hol kutyát, és Luca minden alkalommal, mikor kutyát látott, megkérdezte, hogy ez most már ugye az ő karácsonyi ajándéka?  Mit volt mit tenni: karácsonyra beköltözött a házba egy kifesthető kutya Lucának és egy ló Nórának. Az állatkák az Alex márkához méltónak bizonyultak: a filctollak szépen és erősen fogtak, a vastag vonalakat könnyű volt kiszínezni, úgyhogy Luca kutyáját hamarosan Paris Hilton is megirigyelhette volna, Nóra pónija pedig büszkén beállhatott a My Little Pony-k sorába.

melli+poni

melli+poni_oldal

Amitől féltem, hogy majd csupa filctoll lesz az ágynemű, az bekövetkezett, de egészen másképp, mit ahogy én azt gondoltam. Az állatok kiszínezés után egyáltalán nem fognak, de a lányok előszeretettel színezgették őket az ágyukban, és a színekből jutott a lepedőre is. Az első időben ló és kutya igen gyakran fürödtek a mosógépben, ágynemű és hálóing társaságában. A festék tényleg maradéktalanul  kijött belőlük, 40 fokon, kímélő mosással. Az orkánszerű anyag kicsit rideg, a sokadik mosás után egy élesebb farokrántásnál pár centis darabon elrepedt, de szerencsére van itthon tű és cérna.

A kutyus itt lenne megvásárolható, de mivel nemcsak az én lányaim rajonganak érte, jelen pillanatban éppen hiánycikk. Amíg megérkezik az újabb szállítmány, a csináld-magad plüssök rajongói maciból, babából és lóból válogathatnak. Nemsokára egy másik gyártó, a SES kínálatában is lesznek hasonlók. Az ő állatkáik ló, kutya és delfin lesznek, jóval kisebb méretben – és remélhetően arányosan kisebb árral  is – mint az alexesek.

Itt lehet hozzászólni !