Összcsaládi gyöngykép-alkotás

lovas_gyongykep
Egyik kedvenc családi alkotófoglalkozásunk a gyöngyképkészítés. A dolog évekkel ezelőtt kezdődött, mikor ajándékba kaptunk egy Playbox füzetet, pár táblát (kör, négyzet, szív) meg egy kis csomag vegyes Hama gyöngyöt. A gyerekek hatalmas lelkesedéssel, ámde zsenge koruknak megfelelő türelemmel rakosgatták a képeket. Mivel akkoriban 3 és 5 évesek voltak, a lelkesedés addig tartott, míg kiválasztották a képet, és kiraktak rá 3 gyöngyöt. De mi felnőttek remekül szórakoztunk, míg befejeztük.

A Hama gyöngy hamar fogyott, így hát került hozzá még 2 nagy kocka ikeás gyöngy is. Aztán kiderült, hogy a Playbox füzetben nem csak sima négyzethez, hanem szívhez meg rombuszhoz való képek is vannak, az is lett. De akkor már kellett venni királylányost, meg kutyást meg delfinest meg autóst meg csillagot meg virágot. Ez volt a trükk: kutyát végigrakni barnával sokkal könnyebb, mint mereven követni egy bonyolult mintát. Sőt, az ekkoriban 4 éves lányok egy darabig szépen rakosgatták, aztán mikor megunták, belemarkoltak a gyöngybe, és szórták: gyongyrakas_szoras copyÍgy születtek ezek a kutyák is:

kutyak_gyongy

A fiúk 6 éves koruk körül kapták a kalózos készletet, és teljesen egyedül gyöngyözték a következő képeket belőle:

kaloz_gyongy

Jelenleg 5 és 7 évesek, és alkotnak! Ez itt két evok, meg a falujuk.evok+falu_gyongy copy

Elkészült a Vízcsepp mester című rajzfilm fél szereplőjárdája, számos delfin, alakul egy házikós kép, és mindenféle egyéb.

vizcsepp_mester_gyongy

Itt lehet hozzászólni !